Almi Företagarskolan

Företaget

Inledning

Vad ska man ta tag i först och vad gör man sen när man funderar på eget företag? Det finns ju så mycket man måste kunna och så mycket man måste ta reda på. Känner du igen dina egna tankar?

Det finns ingen utstakad väg att följa från A till Ö. Varje person har sitt sätt att tänka och det är nog det som är så spännande med företagande. Du som individ sätter din prägel på det nya företaget och ditt sätt att göra förberedelserna är just ditt sätt.

Ändå, visst vill du vara så effektiv som möjligt i dina förberedelser? Ett sätt att vara systematisk är att arbeta sig framåt genom att göra en affärsplan, först En första skiss, sedan lite mera bearbetat och så småningom en affärsplan som ger dig tillförsikt i din företagsstart.

Artikeln Att förbereda ett lönsamt företag ger en introduktion till hur du kan arbeta med din affärsplan! Du kan sedan läsa vidare i fördjupningsartikeln Kundfokus i ditt företag eller vänta med det tills du har läst övriga kapitel. Fördjupningsartikeln är särskilt viktig för dig som skall driva ett tjänsteföretag. Den kan också ge impulser till dig som redan har företag.

Har du inriktning mot att köpa företag, starta företag med franchising eller att sälja till kunder inom offentlig sektor? I detta kapitel får du inledande information.

 
 
 

Almi Företagspartner AB
Om Cookies